You are currently viewing Top 5 50ccm kismotor
Top 5 kismotor

Top 5 50ccm kismotor

A legideálisabb járművek AM jogosítványhoz
Akármilyen régóta motorozunk, pontosan emlékszünk arra a pillanatra, amikor beavatást nyertünk ebbe a csodálatos, kalandokkal teli világba. Az első száguldásokra, az első hibázásokra, de legfőképpen arra az újszerű szabadságérzetre, amit addig semmi más nem volt képes megadni nekünk. Szeretnénk, ha neked is életre szóló élmény lenne a motorozás!
Éppen ezért, ha kezdő vagy, hadd segítsünk most neked! Az AM jogosítvány megszerzését tervezed, vagy már a kezedben is van? Mutatjuk a következő lépést: elhoztuk neked azt a szerintünk 5 legjobb 50 cm3-es kismotort, amivel nem tudsz mellélőni az utad legelején.
Igyekeztünk úgy válogatni, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális motort AM kategórián belül – legyen szó szexi sportmotorról, supermoto-ról, endúróról, vagy Simsonról.

1. Yamaha DT 50 kismotor

Yamaha DT 50
Yamaha DT 50

Hiába tagadjuk, bizony számít a külcsín – elsőre talán ez az, ami megfog a Yamaha DT 50-ben. Persze nem csak emiatt került a legnépszerűbbek közé, közúton és terepen egyaránt biztonságos, megbízható kezdőmotor. Strapabíró, kis szervizigényű, karbantartása az alkatrészek elérhetősége miatt nem okoz problémát.

Hogy miért ideális első kismotornak? Mert kezdőként is magabiztosan vezethető, könnyű súlyát megcsúszás esetén is gond nélkül vissza lehet rántani. Ennek ellenére nem egy kicsi motorról beszélünk, mérete ideális, kormánya széles, ülésmagassága pedig az autósforgalom átlátására is megfelelő. Hatfokozatú váltója könnyen kezelhető, a sebességgel való kísérletezésre is tökéletes az újoncok számára. Ha egy olyan jolly jokert keresel, ami már sokaknál bizonyított, csak ajánlani tudjuk!

2. Derbi Senda Xtreme 50 kismotor

Derbi Senda Xtrene 50 kismotor
Derbi Senda 50

Következzen egy igazi supermoto! A Derbi Senda Xtreme 50 kismotorról ránézésre nem is feltétlen lehet megállapítani, hogy egy 50 cm3-s járműről van szó magas kialakításának, robosztus designjának köszönhetően. Persze nem csak vagánykodásra alkalmas, ismét egy rendkívül megbízható, sokoldalú motorról van szó, ami bármilyen kanyarral könnyen elbír. Finom váltójával könnyű a sebességváltás, tökéletes választás városi használatra, de a szerpentinek sem jelentenek neki akadályt. Motorja strapabíró, könnyen szétszerelhető és szervizelhető. Ha ezt választod, biztos lehetsz benne, olyan társad lesz az úton, aki nem hagy cserben! Bárhová is indulsz, ezzel a kismotorral emelt fővel érkezhetsz meg.

3. Aprilia RX 50 kismotor

Aprilia RX 50 motorkerékpár
Aprilia RX 50

Az Aprillia RX 50 szintén egy igazi kincs a kategóriában: képes felvenni a nagyvárosi közlekedés tempóját, de nagyon jól elbír a földutakkal, erdőkkel is. Itt is nagy vonzerő a kinézete, és szintén jól titkolja magáról, hogy 50 cm3-es: aki nem ismeri, simán többre tippelné. Kényelmes fogású, kimagasló felszereltégű motor. A kategóriában ritkának számít, hogy a hátsó váznyúlványon egy fém kapaszkodó található, ami extra biztonságérzetet adhat egy kezdőnek. Puhán fékez, kialakítása kényelmes testtartást tesz lehetővé hosszabb távú motorozás esetén is. Bátran ajánljuk azoknak, akik már az első motorjukkal olyan élményhez szeretnének jutni, ami nagyon közel áll a nagytesók nyújtotta élményhez!

4. Yamaha Aerox 50 robogó

Yamaha Aerox 50 robogó
Yamaha Aerox 50

Ismét egy Yamaha-modellt ajánlunk: az Aerox 50 megbízható technikájával, előnyös külsejével a legfiatalabb motorosok kedvencévé válhat. Kiváló választás a mindennapokra, a reggeli dugóban való manőverezéskor éppúgy megállja a helyét, mint egy önfeledt száguldozáskor – végsebessége ugyanis a kategóriához képest dicséretesen magas, akár 75 km/h-val is lehet vele szelni az utakat. Fékei erősek, fogása kényelmes, pont ideális arra, hogy kellő rutint lehessen vele szerezni a szintlépéshez.

5. Simson S51

Simson S51
Simson S51

A Simson S51 egy igazi klasszikus, itthon különösen közkedvelt darab. Előnye, hogy viszonylag keveset fogyaszt, olcsó a fenntartása és könnyen javítható, szervizelhető. A modell 80-as évek óta töretlen népszerűsége a sokszínű használhatóságának, ikonikus formatervezésének és megbízhatóságának köszönhető. Rendkívül könnyű, fürge darab, ami városi közlekedéshez egy kezdő számára óriási élményt nyújthat. A vásárlással azonban óvatosan, mert sajnos kevés az eredeti állapotú példány, és annál több a tuningolt verzió. Ne félj a vásárláskor segítséget kérni tapasztaltabb motoros társaidtól!

Megtaláltad a számodra ideális kezdőmotort? Egy kalappal a kezdetekhez! Ha pedig szeretnél egy összetartó motoros közösséghez tartozni, csatlakozz a Fulllife motorosaihoz, hogy osztozhassunk az életérzésben!

Nézd meg a többi cikkeinket is: Fulllife Blog


Oszd meg ismerőseiddel is...