You are currently viewing 3+1 lenyűgöző hazai úti cél motoros kirándulásokhoz
motoros kirándulás

3+1 lenyűgöző hazai úti cél motoros kirándulásokhoz

Ha a motorozás a szenvedélyed, biztosan te is rajtakaptad már magad azon, hogy teljesen mást jelent számodra a kikapcsolódás, mint korábban. Már egy frissen felújított útszakasz vagy egy kanyargós szerpentin gondolata sokkal jobban felvillanyoz, mint egy forró jakuzzié vagy egy jó étteremé? Ha valahol, akkor a Fulllife közösségében nem nézünk rád emiatt furcsa szemekkel.

Pontosan tudjuk, hogy milyen szabadságérzetet nyújt egy lélegzetelállító táj részévé válni, és átengedni magad a száguldásnak – filozófiánkhoz híven úgy is mondhatnánk, ezek azok a pillanatok, amikor hirtelen teljessé válik az életed.

Ha épp újabb motoros kalandok után kutatsz, mutatjuk azokat a magyar helyszíneket, amelyeket, ha eddig kihagytál, most mindenképp tűzz a bakancslistádra!

Mecsek
Mecsek

1. Mecsek: a motorosok dél-dunántúli álma

A Mecsek környéke kincsesbánya a motorosok számára, itt rengeteg élvezetes pályán haladhatunk végig megnyugtató, dimbes-dombos, tavakkal teli látkép kíséretében. Akik errefelé laknak, szerencsésnek érezhetik magukat, ugyanakkor nincs hiány olyan rövid körökből sem, amelyeket a messzebbről érkezők is könnyedén beiktathatnak egy spontán hétvégi napon.

A motorosok népszerű úticélja Abaliget, amelyet Mánfán és Orfűn keresztül közelítenek meg. Itt akár megtekinthető az Abaligeti-barlang egy pihenő erejéig, majd a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi körzet gyönyörű látványának társaságában vissza lehet térni Pécsre, a kulturális és gasztronómiai élményekkel teli megyeszékhelyre további programokért.

Pilis
Pilis

2. Pilis: a fővárosiak kedvence

Ezzel a tippel főként a fővárosi motorosoknak kedvezünk, hiszen számukra karnyújtásnyira vannak a Pilis hegyeinek szebbnél szebb szerpentinjei. Ha erre tart utad, érdemes Dobogókő, Esztergom és Visegrád környékeit feltérképezned a Dunakanyar gyönyörű panorámájának mentén.

Ezzel a kirándulással nehéz mellé lőni, bármilyen típusú kikapcsolódásra is vágysz, hiszen a történelmi városokban rengeteg programot, látnivalót találsz, de ha csak a motorozás élménye miatt mész, ez is teljes értékű élményt nyúlt: a táj már önmagában is meditatív.

Mindenképpen ejtsd útba az Üvegtigris büfét a Garancsi-tónál, ami a motorosok egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát a környéken!

Őrség

3. Őrség: az ősz sztárja

Ha az Őrség felfedezésére vállalkozol, ez bizony nem a spontán kiruccanások közé fog tartozni, viszont annál katartikusabb kalandban lehet részed. Az Őrség erdős vidéke a színes falevelek látványával az egyik legjobb választás az őszi időszakra. Ha erre jársz, mindenképpen látogasd meg az Őrségi Nemzeti Park tanösvényeit, arborétumait is! A kört könnyen lehet bővíteni Ausztria és/vagy Szlovénia irányaiba is, ezzel a kitérővel legalább 2-3 tartalmas napra elegendő látnivalóval számolhatsz. Az osztrák oldalon érdemes a Nagysároslak és Léka közötti szakaszt, vagy a híres Lavamündi szerpentint útba venni, és megismerkedni az Alpok szépségével.

Kakucs Ring

+1. Kakucs Ring: a kötelező állomás

Nem csak a szép kilátás motiválhat a kirándulásra, rengetegféle kaland és programlehetőség áll előtted két keréken. Az egyik ilyen a Kakucs Ring, amit egyszer minden motorosnak érdemes kipróbálnia!

Az M5 autópálya melletti extrém pálya rengeteg kanyarral és trükkel teszi próbára a képességeidet! Annak ellenére, hogy a kifejezetten gokartosok, profi- és hobbi motorosok számára kifejlesztett pályán nagyobb tempóban próbálhatod ki magad, egy nagyon biztonságos módja a határaid megtalálásának, ugyanis falak helyett füves terület veszi körbe a pályát.

Bár a terület nem túl nagy, tökéletes arra, hogy kísérletezz és fejleszd magad! Itt aztán ízig-vérig a motoros közösség részének érezheted magad és rengeteg hozzád hasonló emberrel találkozhatsz.

Szeretnéd egy online közösséggel is megosztani a motoros kalandjaidat, vagy kíváncsi vagy másokéra? Csatlakozz a Fulllife közösségéhez, ahol a közös ruházatunkon kívül egy életérzésben is osztozunk!

A Fulllife Webshopot itt találod!


Oszd meg ismerőseiddel is...